Pregled pojmova

DAS Audio RAM audio Shure JBL Guil Geni electronics Sanyo Barco Neo-neon

W pojmovi

Waveform Monitor

Testni uređaj sličan osciloskopu koji je dizajniran kako bi prikazao videoval kompozitnog i komponentog videa. Svaka linija se može odabrati za analizu. Uređaj pomaže preciznom podešavanju opreme u TV i video studijima.

Weighted S/n Ratio

Omjer signala i buke nakon matematičke manipulacije. Matematička kalkulacija az audio uzima u obzir frekvencijski odaziv ljudskog sluha i limitirajuće faktore ljudskog oka i karakteristike monitora. Ovaj broj je često nekoliko d/B viši nego standardni omjer.

White Balance

Elektronički postupak korišten u video kamerama kako se ne bi izgubile stvarne boje. Balansiranje bijelom se obavlja prije snimanja specifične scene. Kamera se usmjerava prema bijelom objektu i kontrole se prilagođavaju do željene razine. Neprirodno prikazivanje boja je rezultat lošeg balansa bijele boje, a ispravljanje takvih slika je moguće uz chroma korektor.

White Limiter

Uređaj koji elektronički ograničava razinu bijele u video signala kako bi se izbjeglo prikazivanje preblijedih slika na ekranu.

Wide Screen Projector

Uređaj za prikazivanje video ili računalnih slika na velikim ekranima, namjenjen najčešće većoj publici. Prvi projektori su bili vrlo loše kvalitete i svjetlosti. Klasičan wide screen projektor sadrži tri lampe za prikazivanje slike red,green i blue te njihovom kombinacijom stvara sliku. Najčešći problem koji se javlja je loša podešenost i usklađenost lampi. Najkvalitetniji projektori danas. Pružaju automatsko namještanje lampi. Novi projektori se temelje na LCD TFT tehnologiji kao i DLP/DMD u kojoj poluvodički chip je pokriven sa tisućama zrcala koji mjenjaju kut prema zraci koja ih osvjeljava. Ovakav sustav stvara homogenu sliku sa više kontrasta.

Wiping

Postupak u kojem se jedna slika elektronski briše s ekrana i zamejnjuje s drugom.

WMF

Windows Metafile Format. Grafički vektor.

Pojmovnik
sačuvaj adresu ispis stranice