povratak na reference

Pregled pojmova

DAS Audio RAM audio Shure JBL Guil Geni electronics Sanyo Barco Neo-neon

F = M 2011. Festival jednakih mogućnosti

25. 05. 2011.

Društvo tjelesnih invalida Hrvatske jubilarnu desetu godinu zaredom organiziralo je međunarodnu manifestaciju urbane kulture - Festival jednakih mogućnosti, koji je na Trgu bana Jelačića otvorio gradonačelnik Milan Bandić u društvu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Anke Slonjšak, predsjednika Društva tjelesnih invalida Milana Ožegovića, ravnatelja Uprave u Ministarstvu kulture Srećka Šestana te dekanice Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Draženke Blaži.

Ovogodišnji festival održavao se od 24. do 26. svibnja, a na cjelodnevnom trodnevnom programu (od 10,00 do 22,00 sata) nastupilo će više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom.

Na svečanom otvorenju građanima se obratio predsjednik Društva hrvatskih invalida Milan Ožegović, koji je rekao da ovaj festival pridonosi procesu integracije života i rada osoba s invaliditetom s drugim osobama, dok je gradonačelnik Bandić naglasio da su solidarnost i suradnja moralni i društveni imperativ svake zajednice i svakoga grada te je posebnu zahvalnost uputio volonterima - studentima sa zagrebačkih fakulteta, kojih je ove godine preko 200.

Festival, koji je prvi put održan 2002., predstavlja osobe s invaliditetom koje zajedno s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te na edukacijskim, rehabilitacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala javno pokazati stvaralačke mogućnosti izvođača i sudionika u programu.

Na otvorenju festivala okupio se veliki broj građana koji su posjetili štandove s likovnim radionicama te glazbeni program u kojem su nastupila i neka poznata imena poput grupe Meritas, Jelene Radan, Opća Opasnost, Ćiro Gašparac, Hladno Pivo, Đani Stipaničev, sestre Ivana i Marija Husar, Otkazani let. Od 17,00 sati svakog dana građani su mogli pratiti i sportska natjecanja osoba s invaliditetom, kao što su boćanje za osobe s mišićnom distrofijom, razne igre mobilnosti te odbojka, tenis i ulična košarka u invalidskim kolicima.

ProSound je bio zadužen za kompletnu tehničku podršku festivala...pozornica sa krovnom konstrukcijom, prilazna rampa za osobe u kolicima, razglas, rasvjeta te transportna podrška bile se neke od glavnih aktivnosti u realizaciji ovog već tradicionalnog događanja.

Galerija

Gosp. Ožegović otvara F=MGradonačelnik Milan Bandić
sačuvaj adresu ispis stranice